OШ "БОРА СТАНКОВИЋ" БЕОГРАД

OШ "БОРА СТАНКОВИЋ" БЕОГРАД

Позоришна представа „Власт“ - Бранислав Нушић

Своје матуранте ћемо памтити по многим успесима, али извесно је да ће заувек остати у нашем школском летопису захваљујући извођењу комедије „Власт“ Бранислава Нушића.


После вишемесечних припрема доказали су да обавеза може постати посвећеност, одрицање задовољатво, а изазови, који се нађу пред групом сложних младих људи, тријумф. 

Захваљујући њиховој наставници српског језика Славици Станковић, која их је учила, васпитавала и није дозволила да „буду, прођу и не сазнају шта су све могли учинити“ ( цитат Ива Андрића ), савршено су овладали сценом и  изнели представу на начин достојан правих професионалаца. 

Представу су извели на прослави Дана школе 24.  Марта 2017., а још бриљантније 20.априла пред својим родитељима у свечаној сали .

 На духовит и сатиричан начин Нушић нас све, после толико година, тера да се запитамо какви смо ми то људи , а наши ученици су нас подсетили да своје лоше нарави морамо преобразити у општељудске вредности.  Осмаци су нам приуштили да уживамо у позоришној уметности разрадивши сваки њен сегмент - од сценографије, пажљиво бираних реквизита, увежбаног кретања до врхунски успелог говора на позоници . 

Ова представа је круна вишегодишњег рада и стасавања  , резултат сазревањa и откривање скривених талената. Вођени стручношћу, енергијом и љубављу своје наставнице, на сцени коју је осликао наставник ликовног, наш директор Вукан Вуканић,  уздигли су се до висина које најављују њихове будуће успехе у раду и животу.

У комедији „Власт“  на сцени министар је био Мирко Марјановичћ  8/4. Његову супругу Лепосаву успешно је дочарала Анастасија Моравчевић 8/4. Министров стриц Бојан Булајић из 8/2  подсетио нас је вешто изговореним текстом да иза смеха често чуче горке истине. Ема Малићевић и Александар Ђорђевић 8/4., министрови кумови, употпунили су аутентично извођење ове представе. 

Министрови таст и ташта Душан Мрдак и Ана Брајковић 8/4. , као и  његов школски друг кога је глумио Стеван Вукићевић 8/4.и Владимир Крстић 8/4 у улози момка из министарства открили су лице и наличје живота у Србији од Нушићевог времена до данас. Највећи аплауз побрала је госпа Мица у изванредном извођењу Теодоре Борозан 8/4.
Текст и фотографије припремила 
Слађана Хаџић, професор српског језика
Powered by Blogger.