OШ "БОРА СТАНКОВИЋ" БЕОГРАД

OШ "БОРА СТАНКОВИЋ" БЕОГРАД

Обавештење - ПРОБНИ ЗАВРШНИ ИСПИТ 2017

Поштовани родитељи и ученици, 

у петак 7.04.2017. ученици осмог разреда ће полагати пробни завршни испит из математике и након тога попуњавати кратак упитник ЗВКОВ-а. Испит ће трајати у периоду од 12 до 14 часова.Тог дана ученици осмог разреда имаће скраћене часове од по 30 мунита. У суботу 8.04.2017. ученици осмог разреда ће полагати пробни завршни испит из српског језика у периоду од 9 до 11 часова, а комбиновани тест у периоду од 11.30 до 13.30. Оба дана ученици долазе 30 минута пре почетка испита.Прибор потребан за рад на пробном завршном испиту
- за српски језик и комбиновани тест: графитна оловка, хемијска оловка и гумица
- за математику: графитна оловка, хемијска оловка, гумица, троугао, лењир и шестар.

Од личних ствари, на испит се може унети самовода/освежавајући напитак, један слаткиш (пр. бананица) а све остале ствари обавезно се одлажу на посебно место током трајања испита. Списак ученика са распоредом седења биће окачен на огласној табли школе.

Пробни испит је прилика да се ученици упознају са редоследом корака, обавезама и правима у вези са завршним испитом; на пробном испиту ученици ће имати прилику да на непознатим задацима провере своје знање у одређеној области предмета; на пробном испиту ученици ће анонимно попуњавати упитник; резултати са завршног испита се не претварају у оцене ученика и не служе за оцењивање ученика; резултате са завршног испита наставници ће да користе у планирању активности за припремање ученика за завршни испит.

Напомена: Изузетно, у складу с потребама појединих ученика који су били спречени да приступе испиту, школа ће одредити додатни термин у току прве седмице након доласка ученика у школу.   

Тим за спровођење пробног завршног испита
Powered by Blogger.