OШ "БОРА СТАНКОВИЋ" БЕОГРАД

OШ "БОРА СТАНКОВИЋ" БЕОГРАД

Рио - Јануарска рекаRio de Janeiro ( Јануарска река) најлепши вишемилионски град на свету, духовни центар земље. Чудесна Христова статуа висине 25 м, уздиже се над градом на брду Коркомада. 

На нашој планети не може се више нигде наћи спајање залива, острва, планинских ланаца и пејзажа велеграда коју пружа Рио својом чаробном лепотом. Предиван поглед на град са Главе шећера на коју се туристи могу попети жичаром.


Рио има тропску климу са високим температурама и влажношћу током целе године. Лето у Рију подношљивијим чине велики број водених површина, близина брда и планина.


Плаже Копакабана, Ипанема и Леблон су оно по чему се познаје Рио.На Копакабани одржава се најпознатија новогодишња журка у земљи. Ипанема плажа најпознатија је у Рију.На овој плажи одржава се Светско такмичење у одбојци на песку. Леблон мирна плажа поред које се налази бициклистичка стаза дужине 1,3 км.Стадион Маракана био је локација церемоније отварања и затварања Олимпијских игара.Први јужноамерички град који је угостио летње Олимпијске игре.Рио је најлепши ноћу када се упале светиљке налик на бисерне огрлице.Текст: Мр ВИОЛЕТА ТАМИНЏИЋ
Фотографије: David J. Phillip; Luis Acosta;
Powered by Blogger.