OШ "БОРА СТАНКОВИЋ" БЕОГРАД

OШ "БОРА СТАНКОВИЋ" БЕОГРАД

Почела нова школска година


Настава у основним и средњим школама,
почела је данас, 
01. септембра 2016. године, 

Прво полугодиште за ученике основних и средњих школа у централној Србији почиње у четвртак, 1. септембра, а завршава се у петак, 27. јануара 2017. године, саопштило је Министарство просвете, науке и технолошког развоја Србије. 

Према Календару образовно-васпитног рада за основне школе, друго полугодиште почиње у понедељак, 13. фебруара 2017. године, а завршава се у уторак, 30. маја, за ученике осмог разреда, односно у уторак, 13. јуна, за ученике од првог до седмог разреда. 

Друго полугодиште за ученике средњих школа завршава се у уторак, 20. јуна 2017. године. Друго полугодиште за ученике IV разреда гимназије завршава се у уторак, 23. маја, а за ученике трећег разреда трогодишњег и четвртог разреда четворогодишњег образовања стручних школа у уторак, 30. маја. 

У току школске године ученици имају зимски, пролећни и летњи распуст.

Према правилнику о календару за основне и средње школе у Војводини, за 2016/2017. годину, нова школска година ће почети у четвртак, 1. септембра 2016. године.

 Прво полугодиште трајаће до петка, 23. децембра 2016. године док ће друго полугодиште почети у понедељак, 16. јануара 2017. године.


Саобраћајна полиција појачала је контролу на саобраћајницама близу школа, а у већини основних школама прваци ће имати часове посвећене безбедности у саобраћају. 

Powered by Blogger.