OШ "БОРА СТАНКОВИЋ" БЕОГРАД

OШ "БОРА СТАНКОВИЋ" БЕОГРАД

Страница моје аутобиографије - Растко Лулућ 6/4


Другарство је нешто без чега човек не може да живи. Добар пријатељ је свакоме потребан.


            Пријатељство је као дрво на којем се налази зелено лишће. Што више пријатеља имамо, то смо богатији. Старо дрво је много лепше и богатије када се на њему шарени лишће и мале птице певају и праве гнезда , него кад дође сурова зима и када нема лишћа.

            Бити добар пријатељ значи помагати другима и саосећати са њима. Исто тако и гране помажу веселом лишћу тако што га спречавају да тужно падне на земљу.

            Са пријатељем се може радити доста тога:  излазити напоље, , бавити се спортом, играти се... у ствари са њим се могу  радити и неке ствари које други људи сматрају немогућим. Тако смо једном, кад смо били мали, моји другари и ја хтели да ходамо по дуги.


             Једног дана, после велике кише, састали смо се напољу. Чим смо спазили дугу, појурили смо за њом као мачка за преплашеним мишем. На жалост свих нас, чим смо стигли, дуга је нестала. Сви смо се расплакали; били смо тада јако мали. Мој друг Душан није плакао толико због дуге колико због тога што је схватио да више не може наћи свој чаробни ћуп са златом. Смирили смо се тек кад су нас родитељи позвали кући. Тако се завршио наш поход на дугу.

            Овај догађај је израз правог пријатељства јер је тако нешто само пријатељима могло да падне на памет. На мене је посебно оставило утисак то што је дружина блесавих малишана заједно кренула у веома чудну пустоловину и заједно претрпела неуспех.
Растко Лулућ 6/4.
ОШ "Бора Станковић" Београд


предметни наставник
Слађана Хаџић
Powered by Blogger.