OШ "БОРА СТАНКОВИЋ" БЕОГРАД

OШ "БОРА СТАНКОВИЋ" БЕОГРАД

Све што љубљв може, љубав и сме - Миљан Пелеш


Љубав је хрскава, ломљива грана коју свако жели, а мало ко има. То је трагање кроз васиону до проналажења луде, срећне звезде. Љубав је, највероватније, најлепши осећај на свету.


Сваки човек има потребу да се смеје, да се радује, али на првом месту је потреба да воли и њу му нико не може забранити. Љубав не познаје никакве границе. Она је ту за све нас. Постоји да би нас оживела, али и да би нам, на крају, сломила то танко провидно стакло-срце.


Све што вам љубав дозвољава, нико вам не може забранити тј. она је свемогућа и за њу правила не постоје.
Једном када нађете праву усијану звезду у свом срцу, сачувајте је од свега и она ће заувек сијати у пуном сјају. Ипак, чувајте своје срце од бола и патње. Љубав уме да буде највећи непријатељ вашој души.

Зашто је љубав тако чудна? Наводи вас да волите, а у исто време и да патите. Плачете без разлога, мучи вашу душу и тело, а ви опет неуморно трчите за њом. Не знам да ли је ико успео да продре у све њене тајне! Без обзира на све њене мане, љубав је нешто најлепше што вам се у животу може догодити.
Разгранато дрво љубави ће увек цветати. Сваки дан љубави је посебан и непоновљив. Чак и када паднемо у вечити мрак, наша срца ће заљубљено куцати до бесконачности. Свако од нас трага за звездом љубави јер "јако је тешко волети, још теже не волети, а најтеже је наћи неког ко ће и тебе волети".


Миљан Пелеш VIII/5
Powered by Blogger.