OШ "БОРА СТАНКОВИЋ" БЕОГРАД

OШ "БОРА СТАНКОВИЋ" БЕОГРАД

Завршни испит: Комбиновани тест 2015/16 - решење


Комбинованим тестом из физике, биологије, хемије, историје и географије завршена је мала матура за осмаке, а највише потешкоћа имали су с питањима из хемије.

Прелиминарни резултати завршног испита биће објављени на огласној табли у школи 19. јуна, а коначни 24. јуна. Листа жеља са одабраним школама, смеровима гимназија и образовним профилима предаје се 25. и 26. јуна.
Распоређивање по школама обавиће се 4. јула, док је 5. и 6. јул резервисан за упис ученика у средњу школу - први уписни круг. 

За други уписни круг 5. јула предаје се листа жеља са одабраним школама, док 8. јула излази распоред ученика по школама и за тај дан предвиђен је и упис ученика у средњу школу. 

Редослед кандидата биће утврђен на основу општег успеха од шестог до осмог разреда, који доноси највише 70 бодова. На три теста ђаци укупно могу освојити највише 30 поена. 

Новина ове године је и то што ученици који уписују четворогодишњу школу морају да имају минимум 50 бодова с теста и током школовања. 

У Србији ове године осми разред је завршило око 70.000 осмака, а просветне власти поручују да мали матуранти не треба да брину, јер у средњим школама има 77.000 слободних места, тако да ће сви бити уписани.

Powered by Blogger.