OШ "БОРА СТАНКОВИЋ" БЕОГРАД

OШ "БОРА СТАНКОВИЋ" БЕОГРАД

Eurovision Song - Песма Евровизије 2016У узбудљивој финалној вечери 61. издања такмичења за Песму Евровизије пред више милиона телевизијских гледалаца победу је однела Џамала са песмом „1944“. 


У вечерашњем великом финалу наступило је 26 земаља, а са освојених 534 поена победила је представница Украјине, друго место припало је представници Аустралије Дами Им са освојених 511 поена, док је треће место заузео представник Русије Сергеy Лазарев освојивши 491 поен. Представница Србије, Сања Вучић ЗАА, заузела је 18. место са 115 поена – 35 је добила од жирија и 80 од публике.
*  *  *  *  *  *  *  *  *

Србија без представника
на Евросонгу 2014.    Због финансијске ситуације, Радиотелевизија Србије (РТС) Србија неће имати представника на Песми Евровизије 2014. године у Копенхагену, одлучио је данас Колегијум јавног сервиса.

Аутор: Фонет

- Континуитет учешћа Србије на Евросонгу прекинут је из финансијских разлога, због трошкова неопходних за учешће и организацију одласка делегације на Песму Евровизије - објавила је РТС.

Могућност учествовања на Песми Евровизије наредних година РТС ће проценити чим се успостави стабилно и довољно финансирање из буџета. Из истих или сличних разлога последњих година, укључујући и ову, од учешћа на Песми Евровизије одустали и многи други јавни медијски сервиси.

*   *   *   *   *   *

    Песма  Евровизије 2012                   „Није љубав ствар“ 


Песма која ће представљати Србију на 57. такмичењу за „Песму Евровизије“ у Азербејџану зове се „Није љубав ствар“, композитора и извођача Жељка Јоксимовића. Аутори текста Марина Туцаковић и Милош Рогановић.

Powered by Blogger.