OШ "БОРА СТАНКОВИЋ" БЕОГРАД

OШ "БОРА СТАНКОВИЋ" БЕОГРАД

Веронаука у ОШ "Бора Станковић" у Београду
Блаженопочивши Патријарх Павле
је рекао велику истину
да се цео свет поделио на
"ЗА" и "ПРОТИВ" Христа.
Овај избор стоји пред свима нама.

 

Српски избор "ЗА Христа" је утемељио Свети Сава, Свети кнез Лазар, сви српски свети, сви монаси, свештеници и наш многострадални народ.
"ЗА Христа" у ОШ "Бора Станковић" се свакодневно обнавља љубављу православних хришћана.
Управо, Патријарху Павлу се допало што смо створили ПРВИ кабинет за верску наставу СПЦ још у тадашњој заједничкој држави Србије и Црне Горе.

На дан Светог Саве, Патријарх Павле нам је дао благослов да кабинет веронауке медијски представимо као домаћи задатак свим школама. Кабинет је опремљен и духовно и технички уз увек важећи слоган "Старо чувајмо - ново препознајмо"


Дивно је видети децу која осећају да ту и припадају.


Како је читав човеков живот непрестано успињање ка Богу, 
тако су и ученици верске наставе непрестално активни.


Велики је број активности, па ћемо набројати само неке; посета касарни и восјци Србије за Васкрс, скупљање хуманитарне помоћи за угрожену децу (хвала свим родитељима и ученицима на хуманости и даровима).


У нашој школи је било такмичење у шаху за све ученике веронауке са Вождовца, затим изложбе, радионице, духовно - ликовне колоније, бесплатни излети итд.

У школи је нарочито лепо за Васкрс, Божић и Светога Саву где свако даје свој допринос у љубави.


Наши ученици су вицешампиони Београда у верској настави, а Давид Спаић је постао ученик Крагујевачке богословије као први на листи из Београда. На пријемном испиту  је знао све одговоре. Епископ Атанасије Ракита му је из шале постављао питања са факултета на које је Давид поново тачно одговарао. Благо нашој земљи са таквом децом !

Наша школа има још душа на које смо поносни. Свакако да је први међу њима Новак Ђоковић. За нас у школи, Новак је био број 1 у свету и пре него што је званично постао. 
Новак је подржао часопис Светосавско Звонце, помаже манастиру Грачаница, нашој школи и многим другима. Новак се тиме не хвали по оном библијском "да не зна левица твоја шта чини десница".
Његова Светост Патријарх Иринеј  је Новаку уручио орден светога саве првог степена који је највиши ниво одликовања која наша црква додељује за доброчинства и допринос вери.На крају ћемо споменути и захвалити оцу Милану Лазаревићу, старешини храма Светог Василија Острошког, затим оцу Сими, оцу Дејану, ђакону Андреју и свим запосленима у цркви Светог Василија Острошког на Бањици, за све што чине за наше душе.Хвала мојим колегама, пријатељима, ученицима и родитељима, вероучитељици Сањи и директорки Здравки Mарјановић за све што чине добро за Бога, ближње и веронауку.

С љубaвљу у Христа
вероучитељ Сашо Лазовић
Powered by Blogger.