OШ "БОРА СТАНКОВИЋ" БЕОГРАД

OШ "БОРА СТАНКОВИЋ" БЕОГРАД

Уједињени Арапски ЕмиратиУједињени Арапски Емирати (у даљем тексту УАЕ) су нафтом богата блискоисточна држава, која заузима територија југоисточног дела арабијског дела полуострва у југозападној Азији код Персијског залива. Састављена је од седам емирата, и граничи се са Саудијском Арабијом, Оманом и Катаром. 

Већину земље заузимају пешчане пустиње. УАЕ је најразноликија држава у погледу становништва. 

Висок животни стандард запошљавања је привукла велики број Индијаца, Пакистанаца и других становника из окружења. 

Интересантно је да локалног становништва (изворни Арапи) чини само 11 %.Највећи број придошлог становништва чине Индијци и Пакистанци ).Главни град је Абу Даби. Абу Даби оставља утисак мирног града. То је је модеран град у коме је све подређено томе да вам буде удобно,комфорно и луксузно. У Абу Дабију можете видети различите људе различитих култура са свих страна света како живе и раде на једном месту.

Најинтересантније становништво су Арапи, који су задржали своју традициона марамама, опремљени најсавременијим мобилним телефонима и аутомобилима, свакодневна појава. Жене су у дугим црним хаљинама, прекривене марамама, тако да им се често не види лице. Арапи делују кма задовољан народ и углавном су окренути својим породицама наизглед затворени према другим људима.

Дубаи


Много интересантнији и већи од Абу Дабиа је Дубаи. То је град као сан неке друге планете јер у њему све одише лепотом елеганцијом и љубазношћу становника. Паркови су пуни цвећа, трава зелена и покошена као у филмовима. Иако је арапски службени језик, у Дубаију сви говоре енглески. Плаже Дубаија су прелепе, са ситним белим песком, а море је чисто и прозирно. Град је постао један од најатрактивнијих туристичких и трговачких центара. Молови су заштитни знак овог града. За обилазак неких молова био би вам потребан цео дан. Моl Emirates у свом саставу има ски стазу дугу 400 м. Тако да у Дубају можете у једном дану да скијате на води, у пустињи на песку, па чак и на снегу. 

Све то што можете видети у Дубаиу је доказ да и најнепрступачнија места на планети ,као што су пустиње могу постати најпопуларнији и најактрактивнији градови данашњице.

Дина Миливојевић VII2
ОШ "Бора Станковић" Београд

Powered by Blogger.