OШ "БОРА СТАНКОВИЋ" БЕОГРАД

OШ "БОРА СТАНКОВИЋ" БЕОГРАД

„ Да ти није твог чудесног свица, ти никад не би пронашао пут“ - Дамјана Радоичић


„ Да ти није твог чудесног свица,
ти никад не би пронашао пут“
                      ( Добрица Ерић)                       


            Моје жеље, интерсовања и ставови временом су се мењали. Када сам била мала, желела сам да будем манекенка, певачица, или учитељица. Сада желим да будем неко налик на мог учитеља Сашу.

            Учитељи су као звезде које нам обасјавају пут ка успеху.
Наш учитељ Саша имао је талента за све: да нам објасни лекцију, игра са нама између две ватре и плеше са нама на рекреативној.


            Детињство сам провела уз маму и била сам много везана за њу. Никада нисам имала поверења у дадиље са којима ме је мама остављала да ме чувају. Сви су ми говорили: „Дамјана, превише си плашљива, шта ћеш кад кренеш у школу, не може мама да иде са тобом“. Време је брзо пролазило и дошао је и први дан школе. Из неког разлога више се нисам плашила ни гужве, ни да ћу да изгубим маму, већ сам заједно са новим другарима отишла у разред. Тамо нас је чекао нижи човек са топлим очима и широким осмехом. Деловао је тако брижно и посвећено да мислим да никоме није недостајала мама. Он ми је уливао доста поверења. Његов осмех нас је миловао, а топлина његових очију била је доказ да нас, упркос томе што нас још не познаје, воли. Био је он и строг кад затреба. Умео је да нас изгрди, али се и онда видело да му је жао што то ради.

            Сада сам већ велика, шести сам разред, али се и даље сећам тих дивних година у млађим разредима. Иако сада виђам учитеља све ређе, ја се и даље угледам на њега. Када имам неку дилему и не знам како да постуим, ја се увек сетим њега и размислим како би он поступио у таквој ситуацији.

            Он је био брат моје савести, школски тата. Може се рећи да је он био моја плава звезда, звезда водиља и мој чудесни свитац без ког не бих пронашла прави пут.


Дамјана Радоичић 6/4.
ОШ "Бора Станковић" Београд

предметни наставник

Слађана Хаџић


Powered by Blogger.