OШ "БОРА СТАНКОВИЋ" БЕОГРАД

OШ "БОРА СТАНКОВИЋ" БЕОГРАД

Моја плава звезда - Софија СавићНикада нисам веровала у судбину. Некако, одувек сматрам да је прецењена и да јој се придаје превише важности. Ми, људи, свесни смо својих поступака и последица које они повлаче.


Судбина је само изговор, нада да све што се десило и што ће се десити контролише нека виша сила. Међутим, сви се понекад запитају постоји ли нека надљудска моћ, неки владар који врти цео универзум око свог малог прста као када ја вртим кључеве око палца када ми је досадно. Да ли је то Бог, судбина, ванземаљац или нешто сасвим друго, никада нећемо знати.

За разлику од мене, моја плава  звезда то зна.Она зна све о свачему и о свима, а ипак је тако невина и нежна попут новорођенчета. Када је тешко, она ми се нађе, одведе ме у свет облака, где су сви једнаки, где не постоји ни пакао, ни рај. Она је ту и кад јој кажем да ми треба; шћућурена, чека мој позив. Ушушка ме и пошаље ме у свет снова увече, а ујутру ме држи јаку и не да ми да попустим пред изазовима који ме очекују тог дана. Плава звезда чини моје сузе тужнијим, моје осмехе срећнијим, моје викање бешњим. Она пише песме како јој моја душа компонује, пева како јој срце диригује. Плеше по киши најтмурнијем дану, боји овај свет чак и када је сив. И када ме живот, окрутан и суров, баци на позорницу неспремну, плава звезда ме обасја, учини да блистам.

Не, плава звезда није мама, јер маму можемо да загрлимо. Није ни неки животни циљ, јер свако добије своју плаву звезду чим дође на овај свет. Шта је онда плава звезда ? Плава звезда су твоје радознале уши, блиставе очи, вредне ручице. Плава звезда је свака твоја бубуљичица и сваки твој хир. Плава звезда, блистава звезда, тајна звезда... Све то си само тиСофија Савић  6/4.
ОШ „Бора Станковић“

предметни наставник
Слађана Хаџић


Powered by Blogger.