OШ "БОРА СТАНКОВИЋ" БЕОГРАД

OШ "БОРА СТАНКОВИЋ" БЕОГРАД

Кад зажмурим и кад заспим - Ела ЗековићПесма „ Плава звезда“ Мирослава Антића све нас је подстакла на размишљање о детињству и нашим сновима. Ова песма нас је такође натерала да размислимо шта је срећа, јер плава звезда личи на бескрајну потрагу за њом.
Срећу најчешће чине мале ствари које неком не значе много, али оном другом причињавају велику радост и усхићење.Срећу чине различите ствари.

За неке је то освојених сто поена на тесту или похвала неког старијег, док је за друге искрен осмех или загрљај драге особе. За мене срећу представља слобода.Када уживам, смејем се и радујем, онда сам срећна.


            Док сам била мала, увек сам била срећна, весела и разиграна.Тада сам маштала да живим као принцеза и вила. Док сам се са пријатељима играла и замишљала да је живот принцезе стваран, чинило ми се да је све то истина. Више не могу да се тако понашам јер знам да машта не може бити стварност. Ипак, иако се много тога променило током мог живота, потрага за срећом и маштање никада нису престали или нестали. Сада, кад затворим очи или сањам, увек видим мали, али посебан свет. Њега нико осим мене не може да откључа или против моје воље да уђе у тајни врт. Тамо сам увек срећна и све је бајно; музика не стаје, цвеће мирише, сви су радосни и нема лоших ствари из нашег стварног света. Али наравно, не би све било тако лепо да сам сама. Ту су увек моји блиски пријатељи и моја породица.


Ту је увек и моја савест, као нека особа у људском телу, али и мој анђео чувар. Савест ме увек прати, посматра, помаже ми и подржава ме. Личи ми на чудесног свица који ми осветљава пут.
            Док сам у свом малом свету, пролазим кроз разне авантуре. Оне се понављају, али мени је забавно да решавам мистерије и борим се против разних злих сила. Понекад пожелим да све то буде истина и стварни свет, да се вратим назад, у детињство, када су се мешали стварни и свет из маште.. Понекад бих волела да заувек живим у свом малом свету где нема препрека и лоших ствари нашег стварног света. Ипак, да није препрека, не би било занимљиво. Када сам са правим пријатељима чини ми се као да немам више брига јер ме време проведено са њима чини срећном. Кад се појаве нове препреке, бриге и проблеми, наилазимо на неизвесност и узбуђење , крећемо у авантуру. Боримо се са њима као са чудовиштима и на крају их ипак победимо.
            Ипак, лакше је док си тужан, бити у свом тајном врту и орасположити се, покушавати да поново постанеш срећан. Мој мали свет маште је моја мала плава звезда.

  Ела Зековић 6/5.
ОШ „Бора Станковић“

предметни наставник
Слађана Хаџић

Powered by Blogger.