OШ "БОРА СТАНКОВИЋ" БЕОГРАД

OШ "БОРА СТАНКОВИЋ" БЕОГРАД

"Кликни безбедно"Интернет је светска мрежа и постаје део наше свакодневнице.

Интернет је највећа база знања. Поред добијања корисних података и информација, малади и деца користе Интернет као вид забаве. Могу да комуницирају са другим корисницима, упознају нове пријатеље, играју игрице... Због тога Интернет представља и велику опасност па је неопходно развијати свест о тим појавама и стварати безбедност свих корисника. Наша школа прикључила се том пројекту и ради на едукацији деце на ту тему.


Едукативни сусрет на тему безбедност деце на Интернету одржан је у ОШ "Бора Станковић" у Београду  у организацији Министарства за трговину и телекомуникације Републике Србије.Веб-сајт "Кликни безбедно" усмерава децу и младе на безбедно понашање на Интернету. Могу се пронаћи савети за сигурну интернет комуникацију, односно четовање, коришћење друштвених мрежа итд. Веб-сајт је веома погодан за децу и младе али и за родитеље, који ће пронаћи начин како да посаветују децу.

Ево неких од савета са веб-сајта, који се односе на четовање:

- Стварај себи безбедне профиле

- При четовању и слању брзих порука користи сајтове за младе, најбоље оне који имају некога ко надгледа садржај у собама за четовање

- Немој слати поруке, слике и други материјал који би некоме могао да нашкоди.

- Слике шаљи само особама којима верујеш.

- Научи како да одбијеш и блокираш поруке непознатих особа

Опширнији садржај налази се на сајту са адресом:

Powered by Blogger.