OШ "БОРА СТАНКОВИЋ" БЕОГРАД

OШ "БОРА СТАНКОВИЋ" БЕОГРАД

Распуст по мери ђака 2015Спортски центри и организације понудиће београдским основцима и средњошколцима летње кампове са разноврсним спортско-рекреативним и креативним програмима.

Секретаријат за спорт и омладину града Београда ће и током овог летњег распуста суфинансирати бесплатне програме за ученике београдских школа. У понуди ће се наћи програми 48 спортских организација, са више од 70 спортских садржаја који ће бити реализовани на територији свих 17 београдских општина, прецизира се у извештају.


Посебна пажња посвећена је програмима којима је омогућено деци са посебним потребама да се активно укључе у спортске програме, а подједнако и ученицима са територије свих 17 општина да користе бесплатне садржаје.

Као и сваке године, београдски спортски центри ("Ташмајдан", Завод за спорт и медицину спорта РС - "Кошутњак", Звездара-Олимп, Младеновац, Нови Београд и Бањица) у сарадњи са Секретаријатом за спорт и омладину омогућиће један дан у седмици (среда) бесплатно коришћење базена ученицима основних и средњих школа у Београду, током целог летњег распуста.

Како би се обогатио програмски садржај, Град Београд је ове године потписао протокол о сарадњи са Удружењем "Спортске игре младих".

Циљ "Спортских игара младих" јесте окупљање што већег броја деце и младих из Србије, како би дружењем кроз спорт и забаву, заједно са младима из региона, развијали своје друштвене вредности чиме би избегли бреме времена у ком живимо, а које у великом броју има негативни тренд дроге, насиља и свих врста интолеранције.

Дечаци и девојчице основношколског узраста Србије могу да се пријаве путем сајта www.igremladih.rs и учествују у некој од 10 спортских дисциплина из програма "Спортских игара младих".

Пријаве, као и учешће у програму "Спортских игара младих", потпуно је бесплатно за све малишане.

Победничке екипе и појединци такмичења у свом граду се пласирају на државно финале, а најбољи представници Србије, победници државног финала обезбеђују себи учешће на регионалном финалу и бесплатно летовање у Сплиту, где ће се дружити и такмичити са малишанима из Босне и Херцеговине и Хрватске.

Сви заинтересовени могу добити детаљне информације о сваком програму са телефонима организатора, датумима одржавања и сатницом на сајту Града Београда, www.beograd.rs  у делу Градске актуелности.
Powered by Blogger.