OШ "БОРА СТАНКОВИЋ" БЕОГРАД

OШ "БОРА СТАНКОВИЋ" БЕОГРАД

Физичко васпитање


Ово је наша сала за физичко васпитање.

Поред редовних часова,овде проводимо време на секцијама и тренинзима
када треба да презентујемо школу на разним такмичењима.
Ова слика је са једног часа када смо имали унутар одељењско такмичење у одбојци.


И ове школске године,професори физичког васпитања су нас водили на Општинска, Градска и Републичка такмичења. На тим такмичењима смо освојили медаље,дипломе а школи смо донели лепе пехаре. Неке смо добили одмах по завршетку такмићења а остале смо добили на свечаности у ОШКарађорђе,где су биле присутне све школе са Општине.


Такмичимо се у свим спортским играма, унутародељењски и међуодењенски. Професори физичког васпитања су нам организовали ове године такмичење у пењању уз шипку високу четири метара. Могли смо да бирамо класичан стил и пењање само рукама. Победници су добили награде које је организовала школа.


У првом реду пехари који су освојени на такмичењима ове школске године 2010/2011. Ове пехаре су освојили ученици заједно са својим професорима физичког васпитања, на Општинским такмичењима, Градским такмичењима и хуманитарним турнирима које је организовала Општина Вождовац и Град Београд у сараднји са спортским Савезима.


Ученице VII VIII разред које су играле кошарку на Општинском такмичењу.


Ученице V VI разред – екипа школе која је освојила треће место 
на Општинском такмичењу у одбојци .


Ученице VII VIII разред- екипа школе која је освојила
треће место у одбојци на Општинском такмичењу.


Наши ученици су учествовали на Градском такмичењу у пливању у СЦ Врачар. Ученик шестог разреда Вучинић Ђорђе је освојио друго место и пласирао се на Републичко такмичење. На Републичком,које се одржало на пливалишту Ташмајдан у Београду,освојио је четврто место. (други са десне).


Вучинић Ђорђе, ученик шестог разреда,прима медаљу за освојено 
друго место на Градском такмичењу.


Екипа ватерполиста наше школе, од петог до осмог разреда, која је освојила друго место у граду, и школи донела овај предиван пехар. Наша школа је поносна што је једина имала женског играча,голмана, Шејат Симониду, од свих школа учесница.


Текст и фотографије:
Светлана Станић, професор физичког васпитања.
Powered by Blogger.