OШ "БОРА СТАНКОВИЋ" БЕОГРАД

OШ "БОРА СТАНКОВИЋ" БЕОГРАД

Сарадња Фондације Наташа Ковачевић, ЖКК Партизан и ОШ Бора Станковић


У клубу спортиста на стадиону Партизана одржана је конференција за медије поводом донације коју је Фондација Наташа Ковачевић упутила Женском кошаркашком клубу Партизан и београдској Основној школи "Бора Станковић. 

Са циљем да девојчице у што већем броју почну да тренирају кошарку, да се побољша квалитет рада у клубу, као и подршка тренерима, Фондација Наташа Ковачевић је донирала лопте и реквизите потребне за обављање тренажног процеса пионирске школе и млађих категорија ЖКК Партизан.

Конференцији су присуствовали Наташа Ковачевић, оснивач Фондације, амбасадор ФИБА за младе и промотер женске кошарке у оквиру КСС, Србобран Филиповић генерални секретар ЖКК Партизан, Светлана Митровић, тренер млађих категорија ЖКК Партизан, мр Здравка Марјановић, директор ОШ Бора Станковић и Бојан Тањевић, директор агенције Интерперформанс и члан УО Фондације Наташа Ковачевић.

Наташа Ковачевић је две сезоне провела у Партизану, била је капитен пионирске екипе која је освојила титулу првака држава. Те године, што је помало неуобичајено за играчице пионирског узраста, Наташа Ковачевић је била члан и сениорског тима који се такође окитио титулом.Наташа Ковачевић: Када седим са овим људима, осећам се као у кругу породице. Играла сам две прелепе сезоне у Партизану и јако сам емотивно везана за људе из ЖКК Партизан. Исто тако сам везана и за ОШ "Бора Станковић", у коју сам ишла и носим врло лепе успомене. Надам се да ће донација пионирској селекцији ЖКК Партизан привући што више девојчица да се баве кошарком. Имала сам прилике да гледам тренинге које води Светлана Митровић и то су заиста фантастични тренинзи. Веома ми је драго да она обраћа пажњу на основну базу, јер ће то значити не само њима већ и женској кошарци у Србији. Ми нажалост у женској кошарци немамо пуно људи који схватају колико је та основна база важна. Данас имамо прилику да подржимо и женске и мушке кошаркашке селекције ОШ Бора Станковић. Та школа је дала велике спортске асове и велике људе попут Новака Ђоковића или Филипа Филиповића. Идеја је да се ова акција донирања лопти прошири на што више школа у Србији како би се увећао број девојчица које ће се бавити кошарком. Поручила бих свој деци да се баве спортом. У случају да су девојчице и да се одлуче за кошарку, препоручујем да дођу код Светлане Митровић и тренирају.Србобран Филиповић: Част ми је да поздравим Наташу и њену Фондацију и захвалим за све што је учинила за Партизан. У време када је играла за Партизан она је била капитен пионирске селекције када смо освојили титулу у Србији. Желим да поновим да је циљ Партизан одувек био да буде стабилан клуб који ће пропагирати нешто што је највредније у женској кошарци. Партизан у овом тренутку има апсолутно све категорије, велики број девојчица, имамо млађе пионирке, пионирке, кадеткиње, јуниорке. То је наше највеће богатство, а посебну драж представља чињеница да је 80 одсто тих девојчица са територије града Београд. Одувек смо сматрали да самим тим што ћемо највећи број девојчица имати из Београда који има два милиона становника, тиме ћемо помоћи и друге центре у Србији. Деца која живе у другим градовима треба тамо да играју кошарку, а да најталентованије евентуално дођу у Звезду, Партизан, или неке друге клубове. Талентована деца треба да играју кошарку на територији целе Србије. Жеља нам је да наставимо тим путем и помоћ Наташе и њене Фондације нам много значи. Наша сарадња овим неће престати, јер ћемо ми добрим радом и добром селекцијом играчица на неки начин да узвратимо Наташи на помоћи. Максимално ћемо се потрудити да промовишемо рад њене Фондације и све што она чини за женску кошарку.

Светлана Митровић: Захваљујем се и у своје име Наташи и њеној Фондацији што смо добили помоћ у виду спортске опреме. Стварно, деци је спортска опрема неопходна за рад и нама тренерима је то веома битно. Позвала бих све девојчице које воле спорт и које су заинтересоване за кошарку да дођу код нас, да нам се јаве или путем наше Фејсбук странице "ЖКК Партизан - млађе категорије" или путем телефона 065 258 20 09. Ми смо за њих доступни 24 сата. Ту смо, не само да их научимо кошаркашким елементима, већ да са њима растемо заједно, да постану спортисти и постану образовани људи. Дођите и пробајте. Термини наших тренинга су понедељак, среда и петак у 10.30 и 16.30 на стадиону Партизана, односно уторак 20 часова у хали Визура спорт.

Здравка Марјановић: Могу да кажем да је Наташа својим малим корацима кренула ка великим циљевима и да је у раној младости постигла велики успех. Драго ми је што је Наташа наставила да се усавршава и да се бави спортом на овај начин. Захваљујем се на донацији коју је посветила школи јер малим спортистима, поред добре воље, требају средства и опрема.

Бојан Тањевић: Фондација је основана у марту 2014. године. После свега што се десило Наташи и начин на који је она све то извукла као лаф, ту енергију је требало усмерити ка другима који ће се наћи у сличним ситуацијама. Јавила се идеја коју смо врло лако реализовали јер су се нашли добри људи који су се укључили. Није лако Фондацији да функционише у овим условима у којима је наша држава сада. Међутим, интернационални карактер који имају Наташа као амбасадор ФИБА и Фондација, омогућава нам да прикупљамо средства која су нам потребна да помажемо спортистима који су у проблему, пре свега здраственом. Такође, помажемо женском спорту, што је Наташин приоритет и један од циљева Фондације. Жеља нам је да улажемо у школовање неких спортиста, и такође Фондација је дала себи за циљ да промовише здравствено осигурање у спорту. Касно је причати после ситуације која се деси. Да би се на неки начин последице санирале, веома је битно осигурање, свест младих људи о потенцијалној опасности. Ако та свест постоји осигурање ће бити један од приоритета. Овим путем позивам осигуравајућа друштва и компаније да се укључе у кампању у Србији како би направили понуде које би занимале клубове и спортисте.


Извор: 


Powered by Blogger.