OШ "БОРА СТАНКОВИЋ" БЕОГРАД

OШ "БОРА СТАНКОВИЋ" БЕОГРАД

Сутра, Јелица Грегановић гошћа креативне радионице за децу у ОШ "Бора Станковић"Радионица "Занимање, час из живота час за живот“ 
одржаће се 13. новембра 2014. 
у ОШ "Бора Станковић" у Београду, 
а гошћа ће бити Јелица Грегановић, 
списатељка, новинарка и блогерка сајта Б92.
У организацији Драгице Максимовић, професорке немачког језика и књижевности, радионица за децу одржаће се у ОШ Бора Станковић у Пауновој 19а на Бањици, а овога пута ће гостовати новинарка и блогерка Јелица Грегановић. 

Јелица ће деци причати о та два занимања, као и о томе како се она одлучила за њих и о потребама сваког од нас да свакодневно учи и усавршава се. 

Идеја пројекта је да познате личности, успешне у свом занимању у оквиру радионице са ученицима осмих разреда представе то занимање ђацима и подстакну их да буду још успешнији у учењу и заинтересују их за културу.

Ученици за сваког госта припремају другачији културно-забавни програм и представљају се гостима кроз рецитације, глуму, и књижевно стваралаштво. 

Сви учесници пројекта раде бесплатно и све их повезује љубав према деци и жеља да деца постигну што већи успех у свом учењу и развоју.

Прва радионица је била одржана крајем октобра, а на њој је гостовао познати глумац Сергеј Трифуновић. Он је деци представио своје занимање, нагласио да је потребно да негују и развијају своје таленте и поручио да су нам потребни и научници и замолио их да вредно уче и предмете из природних наука. Истакао је значај развоја социјалних вештина, очувања традиционалних вредности на којима свако друштво почива и објаснио им да је важно да буду добри другови једни другима и да вредно уче, јер се испати бити образован и добар стручњак у свом занимању. 

Трећа радионица ће се одржати у децембру и гост ће бити Горан Баланчевић, глумац-луткар из Малог позоришта Душко Радовић. Он ће деци причати како прави лутке и на бајковит начин представити свој позив.Сергеј Трифуновић у ОШ "Бора Станковић"
Powered by Blogger.