OШ "БОРА СТАНКОВИЋ" БЕОГРАД

OШ "БОРА СТАНКОВИЋ" БЕОГРАД

Угледни час српског језика


Поводом 120 година од рођења Милоша Црњанског 25. октобра 2013. године је одржан  угледни - иновативни час  српског језика у школској библиотеци.

            О животу и делу овог класика српске књижевности излагања и одабрани видео и аудио материјал припремили су ученици 8/2 и 8/4 уз подршку и истраживачке задатке својих наставница Славице Станковић и Слађане Хаџић.

            Ученици су показали велику мотивисаност за обраду нимало лаке наставне јединице, одличну усклађеност у примени различитих облика  рада и зрелост у разумевању и тумачењу богатог књижевног опуса овог оисца.            Педагог школе је истакла да је час подстицајан и узоран и да би га требало поновити како би се већи број ученика, наставника и родитеља могао уверити да се у школи ради предано што даје изузетне резултате рада. Наставница српског језика Виолета Стоиљковић похвалила је све учеснике у наставном процесу и рекла да је овај час показао како се успешно остварују највиши образовни стандарди.

Осим подсећања на трновит животни пут великог писца и тумачење оригиналности и самосвојности његових дела, циљ овог часа био је да се покаже како су матуранти, после складног вишегодишњег рада, овладали знањима и умењима која су добра припрема за средњу школу. Час је био и диван пример сарадње између ученика различитих одељења и њихових наставника.Текст и фотографије:
професор  Слађана Хаџић

Powered by Blogger.