OШ "БОРА СТАНКОВИЋ" БЕОГРАД

OШ "БОРА СТАНКОВИЋ" БЕОГРАД

Обавештење - Завршни испити 15,16 и 17 јун 2016.године


Обавештавају се ученици осмог разреда 
да ЗАВРШНИ ИСПИТИ 
почињу у 09,00 а завршавају се у 11,00 часова.

Завршни испит у основном образовању и васпитању за школску 2015/2016. годину одржаће се у среду, четвртак и петак 15, 16. и 17. јуна. Ученици осмог разреда тест из матерњег језика полажу у среду, 15. јуна, тест из математике у четвртак 16. јуна, а комбиновани тест у петак 17. јуна. Почетак израде теста је у 9:00 часова за сва три дана полагања завршног испита и трајаће по 120 минута, до 11:00 часова. На завршни испит морају да изађу сви ученици осмих разреда.

Сва три теста бодују се са највише 10 бодова. На завршном испиту, ученик може да оствари за три теста максимално 30 бодова. На завршном испиту сви тестови садржаће потпуно непознате задатаке у односу на задатаке из збирки за припрему. Ученици осмих разреда у средње школе ће конкурисати са бодовима сакупљеним на основу успеха у последња три разреда основне школе са највише 70 бодова. 


Прелиминарни резултати завршног испита биће објављени 19. јуна до 8 часова, а коначни 24. јуна до 8 часова. Предаја попуњене листе жеља је 25. јуна у 8 часова. Распоред ученика по средњим школама биће објављен 4. јула, док је први круг уписа у средње школе планиран за 5. и 6. јул. 
> Распоред седења налази се у холу школе на огласној табли.ВАЖНО
Ученици треба да понесу на испит  оверене  ђачке књижице са фотографијом, шифром уписаном и потребан прибор за
·         Српски језик и комбиновани тест – графитну и плаву хемијску оловку(никако хемијску оловку која може да се брише) и гумицу;
·         Математику – графитну и плаву хемијску оловку (никако хемијску оловку која може да се брише), гумицу, лењир, троугао и шестар;

·         На испите се може понети вода и један слаткиш

*  *  *  *  *Powered by Blogger.