OШ "БОРА СТАНКОВИЋ" БЕОГРАД

OШ "БОРА СТАНКОВИЋ" БЕОГРАД

Дан школе 2014

У петак 28.03.2014. године прослављен је Дан школе у ОШ "Бора Станковић" . Том приликом изведене су две приредбе: прва са почетком у 16 часова за ученике и друга са почетком у 18 часова за наставнике и госте.Обе приредбе су биле изузетно посећене.
Директорка Здравка Маријановић је одржала поздравни говор пожелевши свима присутнима пријатну вече.


Под сигурном руком надахнуте наставнице Александре Вуковић хор је започео приредбу химном" Бора Станковић".У част изненада преминуле библиотекарке Снежане Цветковић мали глумци су извели представу "Диплома за штедишу". Њихов велики труд и посвећеност уродили су плодом - добили су велики аплауз!

Затим су уследили ученици ствараоци: младе пијанисткиње (Марија Вучићевић, Ана Ристановић и Дамјана Радоичић) и песници полетарци (Давид Ристић, Лена Вићентијевић, Растко Николић и Јелена Бојић). Веома смо поносни на овако талентовану и културну децу. Дивно је чути класичну музику и поетске стихове у нашој средини!

У режији наставнице Слађане Хаџић ученици одељења VI5 приказали су одломак из Избирачице Косте Трифковића. Наставница Хаџић је препознала њихов глумачки дар, а они су га својом марљивошћу преточили у веселу, симпатичну, али и поучну причу. Након глумаца на ред су дошли најбољи рецитатори. Теодора Борозан је рецитовала песму "Шта је образ", Небојша Ђелошевићт "Неки те не воле људи", Јелена Маринковић "Тата, немој да будеш ловац", а Никола Марјановић "Циго хвали свога коња". Добро изрецитована песма у срце такне, па је тако и по коју сузу пустила наша публика.
Приредба се завршила како је и започела- хором који је отпевавши "Порука свету" заокружио овогодишњи програм. 


У име школе захваљујем се свим учесницима који су допринели да на један примерен и леп начин обележимо овај важан дан. Сви ученици су усклађивали своје обавеза са пробама не изостајући са наставе показавши да заиста воле то што раде и да им је стало до њихове школе.
Посебно се захваљујем младој водитељки Јелисавети која је била божанствена! Надам се да ћемо је за двадесетак година гледати на даскама које живот значе.

Хвала свим колегама на помоћи, а нарочито наставници музичке културе.


 у с к о р о   фотографије                 
       

Координатор приредбе 
Невенка Ђедовић Живановић  
Powered by Blogger.