OШ "БОРА СТАНКОВИЋ" БЕОГРАД

OШ "БОРА СТАНКОВИЋ" БЕОГРАД

Наша професорка Лада Ускоковић


Лада Ускоковић је рођена у Београду, 1954. године. Дипломирала је на Факултету примењених уметности 1979. године, атеље сценски костим, у класи проф. Душана Ристића и апсолвирала на Филозофском факултету у групи за историју уметности.

Излагала је на више самосталних и групних изложби. Радила је као костимограф на телевизији и у позоришту, као илустратор часописа и књига, као модни колумниста у омладинским часописима. 

„Ако је цео свет позориште (као што ракао Шекспир, за кога неки кажу да се звао Марлоу), онда је свака слика једна драмска представа. Бар моја. Бар ја тако доживљавам. У њој су неки езотерични предели, ведуте, ентеријери, у различитим осветљењима и атмосферама са сценски размештеним актерима које са чуђењем и дивљењем откривам.
 Тако, зачуђена, задивљена, радознала, не приступам слици – представи са одређеним циљем, задатом темом, не правим скице и студије. Не знам, и не желим унапред да знам крај авантуре у коју се упуштам.
 У вери да је човек, који је себе поставио као врхунско и арбитражно биће на овој планети, заправо добар, паметан, племенит, креативан, леп, безгласно својим сликама пркосим бесмислу, ружноћи, глупости и злу.“  Лада Ускоковић

Назив: Камен, 2006

Назив: Отац и кћи, 2009

Назив: Смедерево, 2008

Назив: Сварог, 1999

Powered by Blogger.