OШ "БОРА СТАНКОВИЋ" БЕОГРАД

OШ "БОРА СТАНКОВИЋ" БЕОГРАД

Обавештење - Промоција књиге "Липовачки немири"
У уторак 12.06.2012 у 14 часова у  ОШ "Бора Станковић" 
 одржаће се промоција књиге "Липовачки немири"
Јелене Бојић ученице трећег разреда .СТИХОВИ У КЊИЗИ-ПЕТИЦЕ У ДНЕВНИКУ...
 МАЛА ЈЕЛЕНА - ВЕЛИКИ ТАЛЕНАТ
 Са родитељима живи и похађа трећи разред основне школе у Београду. Њен отац је пореклом из сликовитог села Липово подно прелепе црногорске планине Сињавине. Одличан је ђак - никад ни четворке у дневнику. Од предмета највише воли језике. Желела бих да, кад порасте да је зову "госпођа професорица".
 Воли лепу музику, у карате спорту већ има први степен зеленог појаса. Но, изнад свега, воли да чита и пише поезију. Оне нежне лирске стихове понајвише посвећене родитељима, родбини, завичају, другарицама, вршњацима...
 Сваки, макар и мали празник, попут минулог ускршњег, проводи код тетке
 Бисерке у Будви. А лети ,замислите: више воли да буде на планини и у њеном омиљеном селу, сада већ "опеваном" Липову, од веселог брчкања у мору на Словенској или другим будванским плажама. 
 Липово јој , каже она, доноси физички мир, али и онај "немир у песничкој души".
 Тако је, међу првим младим и најмлађим Црногоркама , већ са девет и по година издала своју прву књигу песама. А наслов збирке, како би могао да буде другачији него "Липовачки немири". Књигу је штампао цетињски „Цицеро", а издавач је познати новинар и галериста Ранко Павићевић.
 И на крају, умало заборависмо да је, пуним именом и презименом, представимо младим читаоцима " Дјечјег магазина“. Па ипак, можда то и није велики пропуст, јер ће за Јелену Бојић, за коју годину знати и чути , хиљаде љубитеља њене дивне и милозвучне поезије. Сада, наравно, дечије. А, кад одрасте?.. Е - то је већ нека друга, свакако лепа и од ове, много дужа прича. 

 Б.К.

Стихови у књизи "објављено у часопису "Дјечији магазин" - Будва 20.04.2012. године.
Powered by Blogger.