OШ "БОРА СТАНКОВИЋ" БЕОГРАД

OШ "БОРА СТАНКОВИЋ" БЕОГРАД

Дежер доделио медаљеШеф Делегације ЕУ у Србији Венсан Дежер доделио је пехаре победницима Првенства Београда у ватерполу за основне и средње школе, чије је одржавање Делегација подржала у оквиру овогодишње Недеље Европе.
Додељући признања младим ватерполистима у Спортском центру Милан Гале Мушкатировић, Дежер је рекао да поред Школске олимпијаде, Делегација поџава Ватерполо савез Београда и Градски секретаријат за спорт у одржавању овог такмичења.
 “Ватерполо је један од најтрофејнијих спортова за Србију, а у току је олимпијска година и веома је важно истицати такмичарски дух и другарство медју спортистима,“ рекао је Дежер.
Стало нам је да се истакну вредности спорта и мислим да су ови момци вечерас постигли сјајне резултате, а публика је могла да ужива у такмичењу, нагласио је Дежер. 

 Дежер је доделио медаље победницима Превенства Београда за основне и средње школе у ватерполу. Четврта београдска гимнизија је у утакмици за прво место са 15-11 победила XИВ. Београдску гимназију, браниоца титуле из 2011.

 Финалне дуеле у обе конкуренције пратило је око 150 гледалаца, правду су делили Ивановић и Сијерковић.
 У првом финалу, основаца састали су се дјаци ОШ „Бора Станковић“ против ОШ „Филип Филиповић“. Славили су „Станковићевци“ 13:11 (2:2, 3:0, 5:5, 3:4).

 Победник је играо у саставу: С.Шејат (једина дама на такмичењу), Колашинац 5, Нешић 1, Вујић, Томић, Вучинић 3, Јањанин 4, Пелеш, Здравковић, Андрин, Гербислав, Дјукановић, Д.Шејат.Тренери Светлана Станић и Југослав Васовић.

 „Филип Филиповић“: Пацина, Стефановић 3, Велкић 4, Будрак 3, Дјоровић 1, Радивојевић, Гилипман, Росић, Јањић, Весић, Будрак.Тренер: Герзина.

 Треће место је припало школи „Гаврило Принцип“.

 Финале средњешколаца је било одлично. Четврта гимназија је победила 14. са 15:11 (3:3, 5:4, 5:2, 2:2).

 Четврта гимназија: Л.Васиљевић, Асановић 5, Нешић, Мојић, Илић 2, Вучетић, Андрејевић 2, Раца 1, Вучићевић 4, Лазић 1, Домановић, П.Васиљевић.Тренер: Миљатовић.

 14. гимназија: Клисура, Ђјурић 1, Раковец, Ивановић 1, Стефановић 2, Ђорђевић, Стевановић 2, Копривица 3, Антанасковић, Герун, Синобад, Димитријевић 1, Јовановић, Андјелковић. Тренер: Лазаревић.

 Бронза је припала 15. гимназији и тренеру Нонковићу.

 Турнир је организовао ВС Београда у сарадњи са Секретаријатом за спорт а под поктовитељством мисије ЕУ у Београду. Медаље и пехаре су предали шеф мисије ЕУ Венсан Дежер, Никола Марјановић председник ВСБ, Немања Радовић испред Секретаријата за спорт и Дејан Савић прослављени репрезентативац и тренер Црвене звезде.

 У такмичењу које је почело у петак учествовало је 25 основних и средњих школа.


Садржај преузет са сајта ;

на сајту можете погледати и видео запис


Powered by Blogger.