OШ "БОРА СТАНКОВИЋ" БЕОГРАД

OШ "БОРА СТАНКОВИЋ" БЕОГРАД

"Лауреус" награда за најбољег спортисту планете

Новак Ђоковић најбољи спортиста света

У избору за престижну Лауреус награду српски ас надмашио Месија, Болта, Фетела, Новицког и Еванса. “Имам свој поглед на живот, моја филозофија је једноставност и уравнотеженост у животу”, рекао Ђоковић.


По оцени најмеродавнијег жирија 47 врхунских асова са свих меридијана, чланова Лауреус спортске академије, феноменални резултати најбољег тенисера света у 2011. години, запечаћени петом гренд-слем титулом у дивовском финалу Мелбурна, прошле недеље, засенили су славу и дугогодишње успехе фудбалера Лионела Месија, спринтера Јусеина Болта, шампиона Формуле 1 Себастијана Фетела, НБА кошаркаша Дирка Новицког и бициклисте Кадела Еванса.

Пред некадашњим спортским великанима и славним енглеским и америчким глумцима, на представи која се по узбуђењу и сјају пореди са филмским Оскаром, српски ас добио је највредније спортско признање.

Ђоковићу су награду уручили бивши апсолутни светски боксерски шампион Ленокс Луис и глумица Бар Рафаели.

У Ђоковићевим рукама нашла се Картијеова Лауреус скулптура, у коју је уграђено 670 грама солидног сребра и 650 грама злата. За 13 година додељивања ове награде, у мушкој конкуренцији њом није могао да се похвали ни један спортиста не само Србије, бивше Југославије и Балкана, већ нико из Југоистоичне Европе.

– Немам речи да изразим колико ми ово признање значи,– рекао је, поред осталог, Новак Ђоковић.

Ако је и било сумњи у такав исход, оне нису биле спортског карактера, а развејане су и пре званичног проглашења, када је америчка агенција Асошијетед Прес потврдила претходно процуреле вести и пустила их у етар.

Ђоковић: Љубав породице и пријатеља помогли да будем ово

ЛОНДОН – Најбољи тенисер света Новак Ђоковић рекао је да су љубав породице и пријатеља, као и подршка бројних навијача, помогли да дође до светског трона.

„Вероватно да не бих постигао све ово да није било те подршке. Драго ми је ако могу на некога да утичем позитивно. Уколико помажем неком младом човеку да има праву визију живота, бићу срећан”, изјавио је Ђоковић за РТС.


Први рекет света истакао је да се труди „да се не мења”.

„Свестан сам да се мењају околности око мене откако сам тениски број један. Другачија је пажња, однос, све је потпуно другачије. Међутим, мој став, навике и све остало је и даље исто. Немам разлога да нешто мењам”, истакао је фантастични српски тенисер.

„Ја имам свој поглед на живот и тога се придржавам. Не осуђујем никога ако не аплаудира мом поену, нисам у кожи мојих противника и не могу да кажем шта је исправно, а шта не. Човек учи из сопствених грешака, а ја сам научио своју филозофију - једноставност и уравнотеженост у животу, то је оно”, нагласио је Ђоковић.

„Придржавам с тога и настављам да радим као и до сада”, поручио је Ђоковић.

Powered by Blogger.